Kuraklığın artması ve su kıtlığına bağlı salgın hastalıklarda artış olacaktır. Yaz mevsimi daha sıcak geçecek, sıcak çarpmaları artacaktır. Yeterli temiz içme suyuna sahip olamayan Afrika kıtası günümüzde sıklıkla ölüme götüren salgın hastalıklarla uğraşmaktadır.
TARIM
Yükselen sıcaklıklar tropik bölgelerde ürün kaybına neden olurken tahıl üretimi için çok soğuk olan kuzey bölgeler tarım için elverişli hâle gelecektir. Örneğin, Sibirya, Kanada hatta Alaska’da artık orta kuşak bitkileri yetişebilecek. Ancak bu bölgelerdeki tahıl üretimi tropik bölgelerdeki ürün kaybının yerini doldurmaya yetmeyecektır.
SU KAYNAKLARI
Buharlaşma artacak, buna bağlı kuraklık artacaktır. Hava sıcaklığındaki artışa bağlı olarak havanın nem tutma kapasitesi artacak, yağış azalacak. Yer altı su seviyesi azalacak. Göllerin bazıları kuruyup kaybolacak.
ORMANLAR
Özellikle yaz aylarında yüksek sıcaklıklar görülmesine bağlı olarak orman yangınlarında artış meydana gelecektir. Ortalama sıcaklıkların artışına bağlı bazı ağaçlar kuruyacak. Yağış rejiminde yaşanacak düzensizlikler ormanları tehdit edecek.
KIYILAR
Buzulların erimesi denizlerde su seviyesinde artışa neden olacaktır. Bu artışa bağlı olarak kıyılar sular altında kalacak, bazı kıyı şehirleri yok olacaktır. Örneğin su seviyesindeki artış Hollanda ve Bangladeş kıyılarını tehdit etmektedir.
BİTKİ VE HAYVAN TÜRLERİNİN YAŞAM ALANLARI
Bazı hayvan ve bitkiler bu değişime uyum sağlayamayacak ve soyları tükenecektir. Bazıları ise yeni koşullara uyum sağlayacak ya da göç etmek zorunda kalacaktır. Küresel ısınma sonucu buzullar erirse, burada yaşayan kutup ayısı, fok, penguen gibi türler yaşam alanlarını kaybedip soyları tükenecektir.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.