- Nüfusun büyük bir kısmı batı bölgelerde yaşar. - Karadeniz Bölgesinde dar kıyı şeridi yoğun nüfusludur. - Ülkemizde nüfus en çok Marmara Bölgesinde görülür. Özellikle kıyı bölgelerde ve Güney Marmara’nın verimli ovalarında nüfus fazladır. - Ege Bölgesinin verimli delta ovaları yoğun nüfusludur. - Akdeniz Bölgesinde Çukurova, Silifke Delta Ovaları ile kıyılarda nüfus yoğundur. - Doğu Anadolu’da Malatya ve Elazığ Ovaları yoğun nüfusludur. - Güneydoğu Anadolu’da Gaziantep çevresi yoğun nüfusludur. - İç Anadolu Bölgesinde Ankara – Eskişehir çevresi yoğundur.
Nüfus Yoğunluğu Az Olan Yerler:
- Karadeniz’de yükselti ve engebeye bağlı olarak iç kesimlerde nüfus yoğunluğu azdır. - Marmara Bölgesinde Yıldız Dağları ve Biga-Gelibolu Yarımadaları ana yollara uzak kaldıkları için tenhadır. - Ege Bölgesinde Menteşe yöresi engebeli olduğu için tenhadır. - Akdeniz Bölgesinde Toroslar ile Teke ve Taşeli Platoları karstik arazi koşulları sebebiyle tenhadır. - Doğu Anadolu’da yükseltiye bağlı olarak nüfus yoğunluğunun çok az olduğu görülür. - İç Anadolu’da Konya Ovası ve Tuz Gölü Çevresi, kuraklık sebebiyle tenhadır.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.