EtiketŞu anda Jeotermal Enerji konusu ile ilgili sayfalara bakmaktasınız.
Bu konuyla ilgili toplam 4 içerik bulunuyor.
Alternatif Kaynaklar
Artan nüfusun enerji ihtiyacını karşılamak için yenilenemeyen enerji kaynakları yerine alternatif enerji kaynakları düşüncesi önem kazanmaktadır.

Bu enerji kaynakları; fosil yakıtların yerini tutması, yenilenebilir olması, çevre dostu olması gibi özellikleriyle önem kazanmaktadır.
(Devam)
Doğal Kaynaklar 30 Mart 2015 Yorum yok
İtalya'nın Coğrafyası
İtalya'nın genel özellikleri, tarihi, coğrafi konumu, komşuları, bölümleri, volkanları, iklimi, su varlığı, beşeri ve ekonomik özellikleri ve dahası... (Devam)
Ülkeler ve Bölgeler 02 Ocak 2015 1 yorum
Türkiye’de Enerji Kaynakları
 

- Türkiye çok çeşitli birincil enerji kaynaklarına sahip bir ülkedir.
- Türkiye’de taşkömürü, linyit, asfalsit, ham petrol, doğal gaz, uranyum ve toryum gibi fosil kaynak rezervleri ile,
- Hidroelektrik enerji, jeotermal enerji, güneş enerjisi,dalga enerjisi, biyomas (Biyokütle) enerji gibi tükenmez kaynak potansiyelleri bulunmaktadır.
- Türkiye’nin, dünyada halen yoğun olarak kullanılan fosil kaynakların, özellikle petrol ve doğalgazın görünür rezervleri yeterli düzeyde değildir.
- Kömür, jeotermal ve hidrolik enerji rezerv ve potansiyeli ise dünya kaynak varlığının %1’i civarındadır.
 

 
Başlıca Enerji Kaynaklarımız
 
1. Taş Kömürü
- 1. Jeolojik Zaman’da oluşmuş bir kömür türüdür.
- Kalorisi yüksek olduğundan genellikle Demir-Çelik ... (Devam)
Türkiye Coğrafyası 10 Ekim 2014 9 yorum
Yer Altı Suları
Yeryüzündeki tatlı suların büyük bir bölümü yer altında kaya çatlakları ve gözeneklerde yer alır. Yer altındaki suların toplam tatlı su rezervi içindeki miktarı 98% civarındadır. Yer altındaki sular özellikle çatlaklar, gözenekler, kılcal damarlar ve mağaralarda çeşitli rezervler oluştururlar. Bir yerde yer altı suyunun birikmesi için altta geçirimsiz bir tabakanın bulunması gereklidir. Volkanik ve metamorfik kayaçların pek çoğu geçirimsiz özelliktedir.
 
Geçirimsiz tabakaların üzerindeki biriken su kütlesine su tablası adı verilir. Geçirimli tabakaların geçirimsiz tabakayla temas ettiği alanlarda biriken su kütlesine taban suyu denilir. Taban suları bazen uygun koşullarda kendiliğinden yüzeye ulaşır. Genellikle kuyular ve sondajlar yardımıyla yüzeye çıkarılarak içmede ... (Devam)
Su Kaynakları 03 Kasım 2012 6 yorum
Coğafya Tarih Sitesi Matematik Sorusu Türkçe Sitesi